Хакери викрали дані майже семи мільйонів користувачів ДНК-ресурсу 23andMe

Хакери викрали дані майже семи мільйонів користувачів ДНК-ресурсу 23andMe

Укрінформ
Хакери викрали особисту інформацію майже семи мільйонів користувачів популярної в США програми 23andMe, яка на основі ДНК-тестів допомагає знаходити родичів та складати генеалогічне дерево.

Про це повідомляє The Hill із посиланням на речника компанії 23andMe, передає Укрінформ.

«Доступ до даних близько 5,5 мільйонів користувачів був зламаний за допомогою функції компанії DNA-Relatives (ДНК-родичі – англ.), яка допомагає користувачам знаходити родичів та спілкуватися з ними», - зазначається в повідомленні.

Дані ще 1,4 мільйона осіб були зламані через додаткові профілі генеалогічного дерева, які містять різноманітну ідентифікаційну інформацію про користувачів.

При цьому уточнюється, що отримати доступ до акаунтів хакерам удалося у тих випадках, коли імена користувачів і паролі на 23andMe збігалися установленими на інших сайтах, які раніше були зламані.

Читайте також: Пов’язані з РФ і Китаєм хакери зламали найнебезпечніший ядерний об’єкт Британії - The Guardian

Компанія 23andMe заявила, що «зробила кроки» для захисту даних своїх клієнтів. Зокрема, звернулася з проханням до активних користувачів анулювати свої паролі та застосувала метод двоетапної перевірки.

Як повідомлялося, 23andMe вперше заявила про витік даних на початку жовтня. Тоді йшлося про невеликий відсоток викраденої інформації. Однак після розслідування був установлений інший масштаб хакерського зламу бази даних, яка з року в рік розширюється завдяки тому, що користувачі встановлюють нові зв’язки з далекими родичами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-