Іспанські медійники подали проти Meta позов на €550 мільйонів

Іспанські медійники подали проти Meta позов на €550 мільйонів

Укрінформ
Іспанська асоціація, яка представляє понад 80 газет, подала позов проти компанії Meta, звинувативши її в недобросовісній конкуренції в сфері онлайн-реклами через ігнорування правил Європейського Союзу щодо захисту даних.

Про це повідомляє Associated press, передає Укрінформ.

У своїй заяві Асоціація інформаційних медіа звинувачує Meta в "систематичному і масовому недотриманні" правил захисту даних ЄС у період з травня 2018 року, коли вони набули чинності, до липня 2023 року. Вона заявила, що Meta неодноразово використовувала персональні дані, отримані без явної згоди клієнтів.

Асоціація, яка представляє десятки газет, включаючи головні іспанські видання El País, El Mundo, ABC і La Vanguardia, вимагає від гіганта соціальних мереж 550 мільйонів євро (600 мільйонів доларів).

Іспанська асоціація заявила, що використання персональних даних користувачів платформ Meta (Instagram, Facebook), які відстежуються без їхньої згоди, дозволило компанії отримати несправедливу перевагу під час розроблення та пропонування персоналізованої реклами, що являє собою недобросовісну конкуренцію. Асоціація закликала рекламодавців у державному та приватному секторах "довіряти свої рекламні кампанії безпечним, надійним і відповідальним ЗМІ, які поважають права громадян.

Читайте також: Meta видалила 4,8 тисячі фейкових акаунтів з Китаю через втручання в американські вибори

Платформи Facebook та Instagram компанії Meta вже давно використовують таргетовану рекламу для заробітку. Ця практика передбачає відстеження індивідуальної поведінки в Інтернеті, наприклад, даних перегляду вебсторінок та використання додатків, а потім використання цих даних для таргетування реклами користувачам.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська рада із захисту даних (EDPB) вирішила поширити запроваджену Норвегією заборону на таргетовану рекламу у Фейсбуці й Інстаграмі, що належать компанії Meta, на всі країни ЄС і Європейську економічну зону.

Через це Meta почала пропонувати користувачам реєструватися в платній версії Facebook і Instagram без реклами, яка запускається в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-