Київстар та Amazon Web Services підписали меморандум про співпрацю

Київстар та Amazon Web Services підписали меморандум про співпрацю

Укрінформ
Український телеком-оператор "Київстар" підписав Меморандум про співпрацю з Amazon Web Services (AWS), провідним світовим провайдером хмарних сервісів.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Київстару.

Згідно з угодою, компанії спільно обговорюватимуть, оцінюватимуть та визначатимуть можливості співпраці за низкою ініціатив. Ідеться, зокрема, про перехід платформи управління даними (DMP) Київстару до AWS. Це сприятиме накопиченню найкращих практик та експертизи для майбутнього розвитку в Україні.

При цьому у Київстарі планується створити спеціалізовану команду з досвідом роботи з технологією AWS, яка зосередиться на обробці даних і штучному інтелекті, а також послугах хмарної інфраструктури.

«Співпраця з AWS підтверджує давній принцип Київстару - бути технологічним та інноваційним лідером на українському ринку. Це важливий крок для розвитку українського бізнесу та його інтеграції у міжнародний контекст», - сказав президент Київстару Олександр Комаров.

Ця співпраця, на думку генерального директора VEON Каана Терзіоглу, демонструє незмінну привабливість України для міжнародного бізнесу, незважаючи на повномасштабну війну.

«Ми завжди говоримо і показуємо своїми інвестиціями, що час інвестувати в Україну настав. Тому ми раді бачити, що міжнародні компанії співпрацюють з Київстаром, дочірньою компанією VEON. Я радий бачити успішну співпрацю, яка підтримує український бізнес», – сказав Терзіоглу.

Читайте також: У Київстарі заявляють про зростання попиту на мультисервісні послуги

Наступним етапом спільної роботи стане надання клієнтам Київстару широкого спектра послуг на базі технологій AWS.

Телеком-оператор має намір запропонувати рішення AWS для обробки та аналізу даних, звітності та моделювання. Також він допоможе клієнтам у міграції їхньої інфраструктури до AWS, що дозволить їм досягти більшої ефективності та масштабованості ІТ-інфраструктури.

Крім того, в AWS буде забезпечено безпеку даних клієнтів та захист від кіберзагроз.

«Це важливий крок вперед у розширенні нашого портфоліо хмарних рішень для задоволення потреб наших замовників. Це дозволить нашим бізнес-клієнтам не лише диверсифікувати та мінімізувати потенційні бізнес-ризики, а й повністю задовольнити їхні індивідуальні вимоги "під ключ"», - прокоментував директор з розвитку нових бізнесів Київстару Ілля Польшаков.

Як зазначив Анджей Горава, керівник відділу по роботі з підприємствами у Центральній та Східній Європі в AWS, його компанія та Amazon у цілому підтримують Україну, допомагаючи понад 350 організаціям, залученим до гуманітарної допомоги, а також захищаючи цифрову інфраструктуру українських державних органів, університетів та бізнесу.

Читайте також: За минулий квартал Київстар сплатив понад ₴2,77 мільярда податків і зборів

"Ми раді підписанню Меморандуму про співпрацю з Київстаром і з нетерпінням чекаємо на підтримку цифрової трансформації та стратегічного переходу до хмарних технологій", - наголосив Горава.

Як повідомлялось, Київстар - найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на червень 2023 року обслуговував 24,1 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,1 млн абонентів «Домашнього інтернету». Компанія надає послуги з використанням широкого спектра мобільних і фіксованих технологій.

Єдиний акціонер Київстару – VEON ltd (Нідерланди). Це оператор цифрових комунікацій, який надає конвергентне підключення та цифрові послуги майже 160 млн клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-