Тайванська корпорація збудує у Японії завод з виробництва чипів

Тайванська корпорація збудує у Японії завод з виробництва чипів

Укрінформ
Тайванська корпорація Powerchip Semiconductor Manufacturing Corporation (PSMC) і японський фінансовий конгломерат SBI Holdings обрали місце на півночі Японії для будівництва заводу з виробництва мікросхем вартістю 800 мільярдів ієн (5,3 мільярда доларів США).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

За даними компаній, перша фаза проєкту в префектурі Міягі, що на північ від японської столиці Токіо, вимагатиме інвестицій у розмірі 420 мільярдів ієн.

PSMC і SBI Holdings оплачуватимуть половину вартості заводу, а решта надходитиме від іноземних і вітчизняних інвесторів, банківських позик і державних субсидій.

Завод PSMC і SBI вироблятиме напівпровідники категорій 28 нанометрів, 40 нанометрів і 55 нанометрів. Це не найсучасніші чипи, які входять у смартфони, але вони є ключовими для автомобільних додатків.

Компанії не оприлюднили інформацію про терміни будівництва та коли сам завод запрацює, але зазначили, що ці подробиці з’являться, коли будуть більш «конкретними».

Читайте також: Японія обмежить експорт обладнання для виробництва чипів до Китаю

Зазначається, що Японія прагне підвищити свою напівпровідникову промисловість і виробництво мікросхем, будівництво величезного заводу лише підкреслює зусилля уряду в цій галузі.

Як повідомляв Укрінформ, найбільша у світі монопрофільна незалежна компанія із виробництва напівпровідників TSMC, яка розташована на Тайвані, схвалила інвестування у 3,5 млрд євро в будівництво свого першого заводу в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-