Meta представила окуляри зі штучним інтелектом, які можуть робити Facebook-стріми

Meta представила окуляри зі штучним інтелектом, які можуть робити Facebook-стріми

Укрінформ
Генеральний директор Meta Platforms Марк Цукерберг в середу представив нове покоління розумних окулярів Ray-Ban, які можуть робити трансляції безпосередньо в Facebook і Instagram.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Цукерберг заявив, що нове покоління розумних окулярів Ray-Ban (ESLX.PA) від Meta почне продаватися 17 жовтня за ціною 299 доларів.

Пристрій буде оснащений новим асистентом Meta AI і зможе транслювати те, що бачить користувач, в прямому ефірі безпосередньо в Facebook і Instagram, що є досягненням у порівнянні з попереднім поколінням окулярів, які могли робити фотографії.

Читайте також: Meta може запровадити в ЄС платні версії Фейсбуку та Інстаграму без реклами – NYT

Цукерберг також представив перші продукти компанії з генеративним ШІ, включаючи чат-бота Meta AI, який може генерувати як текстові відповіді, так і фотореалістичні зображення.

Meta AI також буде вбудований в окуляри в якості асистента, починаючи з бета-версії в Сполучених Штатах. Оновлення програмного забезпечення, заплановане на наступний рік, дасть асистенту можливість ідентифікувати місця та об'єкти, які бачать люди, а також здійснювати мовний переклад.

Читайте також: Meta розробила ШІ-модель, яка може перекладати на сотню мов

Meta створила асистента, який отримав назву Meta AI, використовуючи власну модель, засновану на мовній моделі Llama 2. За словами Цукерберга, чат-бот матиме доступ до інформації в режимі реального часу завдяки партнерству з пошуковою системою Bing від Microsoft.

За його словами, компанія також створює платформу, яку розробники та звичайні люди можуть використовувати для створення власних ботів зі штучним інтелектом, які матимуть профілі в Instagram та Facebook і з часом з'являться як аватарки в метапросторі.

Читайте також: Meta запустила вебверсію Theards

Як повідомляв Укрінформ, компанія OpenAI анонсувала запуск нової функції, що дозволить додатку штучного інтелекту ChatGPT відповідати на голосові запитання та команди користувачів п’ятьма різними голосами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-