Meta розробила ШІ-модель, яка може перекладати на сотню мов

Meta розробила ШІ-модель, яка може перекладати на сотню мов

Укрінформ
Американська компанія Meta презентувала SeamlessM4T, модель на основі штучного інтелекту, що може перекладати та транскрибувати на близько 100 мов світу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі компанії.

«Ми представляємо SeamlessM4T, першу універсальну мультимодальну та багатомовну модель перекладу на основі штучного інтелекту, яка дозволяє людям легко спілкуватися за допомогою голосового мовлення й тексту, написаного різними мовами», - заявили в Meta.

Зазначається, що SeamlessM4T підтримує розпізнавання голосового мовлення, переклад голосового мовлення в текст, cинхронний переклад, переклад тексту в текст, а також переклад тексту в голосове мовлення з підтримкою майже 100 мов.

Читайте також: Пентагон створив окрему групу для запровадження штучного інтелекту у стратегічних цілях

«Єдиний системний підхід SeamlessM4T зменшує кількість помилок і затримок, підвищуючи ефективність і якість процесу перекладу. Це дозволяє людям, які розмовляють різними мовами, ефективніше спілкуватися один з одним» - додали у компанії.

Як повідомляв Укрінформ, японський підрозділ Microsoft Corp. запустить окрему ізольовану версію чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT, який зможе обробляти секретну інформацію державних міністерств і відомств та конфіденційні корпоративні дані японських компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-