James Webb виявив вуглеці молекули в атмосфері планети-гіганта

James Webb виявив вуглеці молекули в атмосфері планети-гіганта

Укрінформ
Нове дослідження K2-18 b, екзопланети, яка у 8,6 раза масивніша за Землю, за допомогою космічного телескопа NASA James Webb виявило наявність вуглецевих молекул, включаючи метан і вуглекислий газ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі NASA.

Таким чином відкриття James Webb доповнює нещодавні дослідження, які припускають, що K2-18 b може бути гікеанною екзопланетою, яка потенційно може володіти багатою воднем атмосферою та поверхнею, вкритою океаном.

Гікеанні планети — гіпотетичний тип життєпридатних планет.

Зазначається, що K2-18 b обертається навколо холодної карликової зірки K2-18, і знаходиться на відстані 120 світлових років від Землі в сузір’ї Лева. 

Такі екзопланети, як K2-18 b, які мають розміри між Землею та Нептуном, не схожі ні на що в нашій Сонячній системі. 

Ця відсутність еквівалентних найближчих планет означає, що ці «субнептуни» погано вивчені, а природа їхніх атмосфер є предметом активних дебатів серед астрономів.

Читайте також: James Webb показав гігантське галактичне скупчення Ель Гордо в далекому космосі

«Наші дослідження підкреслюють важливість розгляду різноманітних середовищ, придатних для життя, у пошуках життя в інших місцях. Традиційно пошуки життя на екзопланетах зосереджені в основному на менших скелястих планетах, але більші гікеанні світи значно сприятливіші для атмосферних спостережень», — пояснив Нікку Мадхусудхан, астроном з Кембриджського університету.

Як повідомляв Укрінформ, група астрономів за допомогою космічного телескопа TESS виявила дві екзопланети класу субнептун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-