Україна засудила спроби запуску військового супутника КНДР

Україна засудила спроби запуску військового супутника КНДР

Укрінформ
Україна рішуче засуджує застосування Північною Кореєю балістичних ракетних технологій для спроби виведення на орбіту військового супутника.

Про це заявили в МЗС України, повідомляє Укрінформ.

«Здійснений 23 серпня запуск є черговим грубим порушенням Пхеньяном міжнародного права та відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН стосовно ядерної та ракетної програм КНДР. Україна підтримує зусилля міжнародної спільноти задля посилення тиску на Пхеньян з метою дотримання міжнародного порядку у світі та забезпечення стабільності і безпеки на Корейському півострові», - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея здійснила другу спробу запустити в космос свій військовий розвідувальний супутник, яка знову завершилася невдачею. Здійснити наступну спробу запуску супутника Пхеньян планує в жовтні.

У Сполучених Штатах закликали Північну Корею утриматися від нових спроб запуску супутників, чим вона порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН, та закликали Пхеньян натомість зайнятися серйозною дипломатією.

Читайте також: Хакери з КНДР намагалися викрасти інформацію про військові навчання в Південній Кореї

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда, після отримання повідомлення про запуск ракети КНДР, прибув до свого офісу близько 5:15 ранку й повідомив, що наразі уряд аналізує ситуацію і наявні дані, щоб встановити деталі запуску і, в першу чергу, визначити, чи була це спроба запуску супутника, чи випробування Північною Кореєю під прикриттям супутника міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) великої дальності.

Першу спробу запустити військовий супутник-шпигун на навколоземну орбіту, яка завершилася невдачею, Пхеньян здійснив 31 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-