Гелікоптер NASA зробив нові світлини Марса

Гелікоптер NASA зробив нові світлини Марса

Фото
Укрінформ
Марсіанський гелікоптер NASA Ingenuity під час успішного 54-го польоту на Червоній планеті зробив нові світлини.

Як передає Укрніформ, про це йдеться у пресрелізі Лабораторії реактивного руху NASA (JPL).

«Гелікоптер NASA Ingenuity успішно завершив свій 54-й політ 3 серпня», – заявили у лабораторії. Там додали, що це його перший повний політ після того, як гвинтокрил не зміг завершити свій попередній політ 22 липня.

Зазначається, що завдяки польоту тривалістю 25 секунд отримано дані, які могли б допомогти команді Ingenuity визначити, чому 53-й політ гелікоптера закінчився раніше запланованого часу.

Читайте також: Гелікоптер Ingenuity здійснив перший за майже три місяці політ на Марсі

Рейс 53 планувався як 136-секундний розвідувальний політ, присвячений збору зображень поверхні планети для наукової групи марсохода Perseverance. Замість цього гелікоптер здійснив першу половину свого автономного польоту, пролетівши на північ на висоті 5 метрів на відстань 142 метри. Потім спрацювала програма з виникнення надзвичайних ситуацій, і Ingenuity автоматично приземлився. Загальний час польоту становив 74 секунди.

Читайте також: Марсохід Curiosity здолав вже 30 кілометрів на Червоній планеті

Як повідомляв Укрінформ, гелікоптер Ingenuity був доставлений на Червону планету разом з марсоходом Perseverance NASA 18 лютого 2022 року, після майже 7 місяців польоту. Свій перший політ Ingenuity здійснив 19 квітня. Вертоліт вартістю 85 млн дол. США став першим літальним апаратом, запущеним на іншій планеті.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-