Монтана стала першим штатом США, який заборонив TikTok

Монтана стала першим штатом США, який заборонив TikTok

Укрінформ
Губернатор Монтани Грег Джанфорте підписав закон про заборону діяльності китайської компанії TikTok на території штату, щоб захистити жителів від ймовірного збору розвідувальних даних з боку Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У штаті Монтана заборонять магазинам застосунків Google і Apple пропонувати TikTok на території штату, але не накладатимуть жодних санкцій на осіб, які користуються цим додатком. Заборона набуде чинності 1 січня 2024 року.

Раніше TikTok опублікував заяву, в якій йдеться про те, що новий закон "порушує права жителів Монтани, передбачені Першою поправкою, незаконно забороняючи TikTok", і заявив, що "продовжить працювати над захистом прав користувачів у штаті Монтана і за його межами".

Читайте також: Ірландським чиновникам рекомендують видалити TikTok з робочих пристроїв

Керівництво застосунку, що належить китайській технологічній компанії ByteDance, не коментує, чи планує подавати позов до суду у зв'язку з рішенням влади штату.

TikTok, який налічує понад 150 мільйонів американських користувачів, зіткнувся зі зростаючими закликами американських законодавців і чиновників заборонити додаток по всій країні через занепокоєння щодо потенційного впливу китайського уряду на платформу.

Читайте також: У Британії оштрафували TikTok майже на $16 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, у китайській компанії TikTok пообіцяли збільшити кількість безпекових функцій та розширити заходи перевірки фактів для боротьби у соцмережі з дезінформацією, зокрема стосовно російсько-української війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-