Телескоп NASA зробив нову світлину Урана

Телескоп NASA зробив нову світлину Урана

Фото
Укрінформ
Космічний телескоп NASA імені Джеймса Вебба зробив нове деталізоване зображення планети Уран. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NASA.

Дані з телескопа демонструють безпрецедентну чутливість обсерваторії до найслабших пилових кілець планети. Їх зображення вдавалося отримати лише за допомогою космічного корабля «Вояджер-2» у 1986 році та обсерваторії Кека, що має передову адаптивну оптику.

Нове інфрачервоне зображення із камери ближнього інфрачервоного діапазону телескопа Веббера (NIRCam) поєднує дані з двох фільтрів на 1,4 та 3,0 мікрона, які показані синім та помаранчевим кольором відповідно. Уран має блакитний відтінок на отриманому репрезентативному кольоровому зображенні.

Завдяки інфрачервоним випромінюванням і додатковій чутливості телескопа, нове зображення містить більше деталей, показуючи динаміку атмосфери планети.

Також на новій світлині можна побачити яскраві хмари, які загалом є типовими для Урана в інфрачервоному діапазоні хвиль, і, ймовірно, пов’язані зі штормовою активністю.

Уран має 13 відомих кілець, 11 з яких видно на новому зображенні із телескопа Вебба. Дев’ять кілець класифікуються як головні кільця планети, а два інші – це слабкіші запорошені кільця.

Вчені очікують, що у майбутньому за допомогою телескопа Вебба вдасться зафіксувати і два слабких зовнішніх кільця планети.

Читайте також: Hubble зробив світлину сейфертівської галактики у сузір’ї Ліри

На світлині також містяться шість із відомих супутників Урана, яких всього налічується 27.

Космічний телескоп Джеймса Вебба є головною у світі обсерваторією космічної науки.

Як повідомляв Укрінформ, група вчених під керівництвом Нью-Йоркського університету Абу-Дабі (NYUAD) та Центру космічної науки Об’єднаних Арабських Еміратів створили завдяки космічному зонду Hope нову деталізовану мапу Червоної планети.

Фото: NASA, ESA, CSA, STScI. Image processing: J. DePasquale (STScI)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-