На Житомирщині приймають заявки на фінансування ремонту пошкоджених помешкань

На Житомирщині приймають заявки на фінансування ремонту пошкоджених помешкань

Укрінформ
У Житомирській області за програмою «Ремонт домогосподарств» триває прийом заявок на фінансування середнього ремонту помешкань, що були пошкодженні внаслідок воєнних дій. Ініціативу реалізовує благодійний фонд «Карітас-Україна».

Про це повідомила координаторка проєкту Віра Дідяєва, передає Укрінформ із посиланням на «Суспільне».

«Проєкт забезпечить відновлення незначних пошкоджень, які мають домогосподарства. Це забезпечить комфортні умови проживання для людей, чиї будники зазнали уражень внаслідок воєнних дій. Ініціативу реалізовує благодійний фонд «Карітас-Україна» у співпраці з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців», - зазначила вона.

За її словами, в межах ініціативи передбачається ремонт близько 250 приватних будинків в Овруцькій, Народицькій, Коростенській, Малинській та Житомирській громадах. Йдеться про відновлення розбитих вікон та дверей, підвісної стелі та даху, стін та електрики.

Дідяєва уточнила, що торік Карітас уже мав досвід з відновлення будинків, що зазнали руйнувань внаслідок російської агресії. Тоді проведено малі ремонти у 137 приватних оселях низки громад регіону. Загальний обсяг допомоги перевищив 6,5 млн грн.

Читайте також: На Херсонщині відремонтують покрівлі 27 будинків

«Цього року наш донор розширив програму. Тобто, у цьому році у нас будуть малі і середні ремонти, збільшилась сума коштів, які буде отримувати домогосподарство. Малий ремонт одного домогосподарства – це приблизно 1,5 тис. євро, середній – близько 3 тис. євро. Кошти виділятимуться по тих лімітах, які будуть обраховані фахівцями», - резюмувала вона.

Анкети від домогосподарств на проведення ремонтів розпочали приймати в Житомирі з 1 березня. Перелік необхідних документів надають працівники БФ «Карітас-Житомир» під час реєстрації заявки.

Як повідомлялось, Естонія впродовж трьох років спрямує 30 млн євро на відбудову Житомирщини, розповів начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Фото: пресслужба БФ "Карітас-Житомир"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-