Бельгія надала Україні понад 36 тонн енергообладнання

Бельгія надала Україні понад 36 тонн енергообладнання

Укрінформ
Бельгія надала Україні загалом понад 36 тонн гуманітарної допомоги для відновлення енергетичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі з міністром енергетики Бельгії Тіною Ван дер Стратен, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Міністр енергетики України подякував бельгійській стороні за надану гуманітарну допомогу - понад 36 тонн - для проведення відновлювальних робіт на пошкоджених від російських обстрілів об’єктах енергетичної інфраструктури.

«Наші європейські партнери розуміють важливість підготовки України до осінньо-зимового періоду і допомагають Україні обладнанням і паливом», - сказав Галущенко.

За його словами, під час зустрічі також обговорювалися питання співробітництва у секторі відновлюваної енергетики, інтеграції українського та європейського енергетичних ринків та можливої співпраці у сфері кіберзахисту енергосистем.

Крім цього, Галущенко наголосив на тому, що Україна пропонує європейським країнам та міжнародним компаніям активно використовувати українські підземні газові сховища для зберігання природного газу, адже вони є одними з найбільших на континенті.

«Україна розраховує на великий потенціал власного видобутку газу. Водночас розглядає свою участь у спільних з ЄС закупівлях газу для формування резервів», - додали в Міненерго.

Читайте також: Енергетикам Миколаївщини передали 680 тонн обладнання для ремонту – Галущенко

Як повідомлялося, гуманітарну допомогу енергетичному сектору вже надали 30 країн. Це 470 вантажів загальною вагою близько 6000 тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-