Телескоп James Webb випадково виявив крихітний астероїд між Марсом і Юпітером

Телескоп James Webb випадково виявив крихітний астероїд між Марсом і Юпітером

Укрінформ
Космічний телескоп James Webb випадково виявив у поясі астероїдів, який дрейфує між Марсом і Юпітером, раніше невідоме крихітне небесне тіло.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Science Alert.

«Ми абсолютно несподівано виявили невеликий астероїд у загальнодоступних калібрувальних спостереженнях MIRI. Ці вимірювання є одними з перших вимірювань MIRI, націлених на площину екліптики, і наша робота припускає, що за допомогою цього прилада буде виявлено багато нових об’єктів», — сказав астроном Томас Мюллер з Інституту позаземної фізики Макса Планка в Німеччині.

Інструмент MIRI відповідає за спектроскопію середньої роздільної здатності в інфрачервоному діапазоні випромінювання.

Як зазначається, астероїд завбільшки від 100 до 200 метрів є, ймовірно, найменшим обʼєктом, який коли-небудь помічав телескоп.

Виявлений астероїд

Якщо відкриття підтвердиться, це буде один із найменших астероїдів, коли-небудь виявлених у Головному поясі. Виявлення таких малих астероїдів є дуже важливим для подальшого вивчення обʼєктів у поясі.

Читайте також: Hubble показав карликову неправильну галактику в сузір'ї Діви

Наразі астрономи точно ідентифікували понад 600 тисяч астероїдів Головного поясу та попередньо виявили ще майже 550 тисяч, але, за оцінками вчених, їх може бути мільйони, більшість із яких зовсім невеликі.

Перше фото: N. Bartmann/ESA/Webb, ESO/M. Kornmesser and S. Brunier, N. Risinger

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-