В Австралії представили космічну антену, яка відстежуватиме супутники

В Австралії представили космічну антену, яка відстежуватиме супутники

Укрінформ
Дослідники з Університету Тасманії спільно з Австралійським комічним агентством розробили космічну антену, що відстежуватиме кораблі й супутники в космосі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Miragenews.

За словами професора Саймона Еллінгсена, нова 7,3-метрова антена, що розташована в 70 кілометрах на північ від міста Хобарт (південь австралійського острова Тасманія) забезпечить зв'язок із Землею для супутників на низькій навколоземній орбіті.

«Раніше ми могли лише прослуховувати передачі з космічних кораблів, але тепер можемо передавати повідомлення через радіочастотний зв’язок на космічні кораблі, надсилаючи команди, а також отримуючи дані. У всьому світі супутники запускаються в космос все частіше. Щоб запускати та зберігати ці активи в безпеці після того, як вони вийдуть на орбіту, нам потрібно знати, де вже перебувають інші апарати у космосі», - додав він.

Читайте також: Китайський ровер зробив нові світлини на Місяці

Голова Австралійського космічного агентства Енріко Палермо зазначив, що ця нова можливість у вигляді антени ще більше зміцнить позицію Австралії як сильного та привабливого партнера в космосі.

Як повідомляв Укрінформ, космічний корабель NASA, на якому люди полетять на Місяць, успішно повернувся на Землю.

Фото: Miragenews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-