SpaceX запустила ракету Falcon Heavy із секретними військовими супутниками

SpaceX запустила ракету Falcon Heavy із секретними військовими супутниками

Фото, відео
Укрінформ
Важка ракета Falcon Heavy американської компанії SpaceX запустила на орбіту місію із секретними супутниками USSF-67 для Космічних сил США.

Про це повідомляє SpaceX у Твіттері, передає Укрінформ.

Запуск здійснено зі стартового комплексу 39А авіабази на мисі Канаверал у Флориді у понеділок о 00:56 за Києвом.

Також компанія показала, як відбувається посадка прискорювача.

Основний корисний вантаж місії – супутник Continuous Broadcast Augmenting SATCOM 2 (CBAS-2), який відправився на геостаціонарну орбіту приблизно у 35 700 кілометрах над Землею. Разом з ним ракета вивела космічний апарат Long Duration Propulsive ESPA (LDPE)-3A, який може транспортувати до шести невеликих супутників.

Запуск місії USSF-67 стане п’ятим за рахунком для Falcon Heavy, яка здійснила перший політ у лютому 2018 року, коли в космос було відправлено Tesla Roadster власника SpaceX Ілона Маска з одягненим у скафандр манекеном Starman на водійському сидінні.

Востаннє Falcon Heavy виконувала політ у космос у листопаді 2022 року з місією USSF-44 для Космічних сил США, яка так само як і USSF-67 була секретною.

Falcon Heavy складається з трьох модифікованих перших ступенів розробленої SpaceX ракети-носія Falcon 9, скріплених разом. Центральний прискорювач увінчаний верхнім ступенем, що несе корисне навантаження.

Фото: SpaceX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-