Ринкова капіталізація Apple впала нижче за $2 трильйони вперше за майже два роки

Ринкова капіталізація Apple впала нижче за $2 трильйони вперше за майже два роки

Укрінформ
Ринкова вартість акцій американської компанії Apple впала нижче за $2 трильйони вперше з березня 2021 року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Як зазначається, рік тому Apple стала першою компанією, що досягла межі ринкової капіталізації в $3 трильйони.

Акції компанії впали на 3,7% до $125,07 після того, як аналітик Exane BNP Paribas Джером Рамель знизив рейтинг компанії до «нейтрального» з «чудового», знизивши свою цільову ціну до $140 зі $180, згідно з Refinitiv Eikon.

Також посилюючи побоювання інвесторів щодо того, що уповільнення світової економіки та висока інфляція можуть знизити попит на пристрої Apple, Nikkei повідомив з посиланням на джерела, що Apple наказала постачальникам виробляти менше деталей для своїх навушників, годинників та ноутбуків.

В результаті падіння ціни акцій Apple її ринкова капіталізація склала $1,99 трлн. Водночас, пише агентство, при поточній ціні акцій Apple вартість компанії трохи випереджає Microsoft Corp, що оцінюється приблизно в $1,8 трлн.

За даними Refinitiv, оскільки інвестори стурбовані споживчим попитом, аналітики в середньому очікують, що компанія повідомить про падіння виручки за останній квартал на 1%. Це стане першим квартальним зниженням виручки Apple із січня-березня 2019 року.

Зазначається, що сукупна ринкова вартість акцій Apple, Microsoft, Amazon.com Inc, Alphabet Inc та Meta Platforms на даний момент складає близько 18% від S&P 500 порівняно з 24% у 2020 році.

Читайте також: Світові ринки акцій втратили понад $30 трильйонів у 2022 році - FT

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск став першою людиною в історії, яка втратила 200 мільярдів доларів. Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, статки Маска зменшилися до 137 мільярдів доларів після падіння акцій Tesla за останні тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-