Twitter зупинив платну послугу «синьої позначки» - через два дні після запуску

Twitter зупинив платну послугу «синьої позначки» - через два дні після запуску

Укрінформ
Ініціатива нового власника компанії Twitter Ілона Маска щодо введення оплати за так звані «сині позначки» в соцмережі протрималася два дні та була зупинена після масової появи фейкових сторінок, що видавали себе за відомих людей і організації.

Про це пише в п’ятницю The Washington Post, передає Укрінформ.

«Компанія Twitter офіційно призупинила перший великий запуск продукту Ілона Маска – платну «синю позначку» - після того, як сайт заполонила дезінформація», - зазначається в повідомленні.

У середу компанія запустила продукт Twitter Blue. Він дозволяв користувачам, які надали свій Apple ID та номер телефону, платити $7,99 на місяць за верифікацію, тобто за підтвердження, що назва аккаунту відповідає імені особи. Перевірені сторінки позначалися синьою галочкою, щоб іменами видатних осіб, брендів та організацій не зловживали інші.

Читайте також: Twitter запроваджує «сіру позначку» для деяких перевірених акаунтів

Майже одразу користувачі почали зловживати новим інструментом. Стало з’являтися все більше облікових записів, які видавали себе за політиків, у тому числі за президента США Джо Байдена, а також інших відомих людей та брендів.

Наприклад, фальшивий аккаунт, що видав себе за ім’я баскетбольної зірки Леброна Джеймса, оприлюднив фейк, що спортсмен нібито хоче підписати договір про перехід в іншу команду. На сторінці з «верифікованим» іменем експрезидента Джорджа Буша – молодшого з’явився напис: «Я сумую за вбивствами іракців». А на підробленому аккаунті фармацевтичного гіганта Eli Lilly, з’явилася інформація, що, мовляв, інсулін тепер безкоштовний – її поширили 3 тисячі разів інші користувачі.

Через це Twitter уже в четвер ввечері прийняв рішення тимчасово вимкнути реєстрацію на новий сервіс, щоби розв’язати проблеми з фейковими сторінками.

Читайте також: Маск скасував віддалений режим роботи у Twitter

У п’ятницю конгресмен США Едвард Маркі надіслав Ілону Маску офіційного листа із кількома запитаннями щодо синьої позначки. Перед цим журналіст The Washington Post з дозволу конгресмена створив обліковий запис від його імені і заплатив за синю галочку, щоби продемонструвати наочно небезпеку рішення нового керівництва соцмережі.

«Очевидно, через слабку практику перевірки Twitter і очевидну потребу в готівці будь-хто може заплатити вісім доларів і видати себе за когось іншого на вашій платформі. Продавати правду небезпечно і неприйнятно», - написав законодавець.

Читайте також: Маск: Twitter має стати найточнішим джерелом інформації

Twitter поки не відповів на ці коментарі.

Як повідомляв Укрінформ, Ілон Маск завершив купівлю платформи Twitter за 44 млрд доларів у жовтні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-