Німецькі соціал-демократи хочуть посилити контроль за Twitter

Німецькі соціал-демократи хочуть посилити контроль за Twitter

Укрінформ
Провідні представники Соціал-демократичної партії Німеччини вважають, що придбання соцмережі Twitter Ілоном Маском може негативно позначитися на свободі вияву думок.

У зв'язку з цим у СДПН запропонували посилити контроль за цією платформою, передає Укрінформ із посланням на DW.

"Я вважаю серйозною проблемою перехід Twitter до того, хто хоче ще більше політизувати цю мережу", - заявив співголова СДПН Ларс Клінгбайль. Він вважає,  що у разі "подальших атак на плюралізм думок" мають бути вжиті "послідовні заходи".

Своєю чергою депутат бундестагу від СДПН Єнс Циммерман назвав розвиток ситуації "надзвичайно критичним". За його словами, з урахуванням скорочення штату вдвічі Twitter не зможе виконувати вимоги європейського законодавства щодо модерації контенту та реагування на скарги.

Читайте також: Маск розповів про подальшу політику Twitter

"Федеральне відомство у справах юстиції має взяти Twitter під суворіший контроль і в разі порушень діяти швидко і рішуче", - зазначив Циммерман. Він додав, що очікує на рішучі дії від міністра юстиції ФРН Марка Бушмана.

Як уточнює DW, федеральне відомство у справах юстиції у ФРН відповідає за скарги на проблемний контент у соціальних мережах і може за потреби штрафувати операторів платформ.

Читайте також: Верховний комісар ООН звернувся до Маска через масові звільнення у Twitter

"На думку представника СДПН, у разі невиконання вимог штрафи можуть бути накладені не лише на Twitter як юрособу, а й на окремих менеджерів, які відповідають за ці напрямки роботи", - зазначається в публікації.

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня Ілон Маск завершив угоду про купівлю компанії Twitter вартістю 44 млрд дол. Негайно після придбання він розпустив раду директорів, зміцнивши контроль над компанією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-