Україна представила 10 стартапів на технологічній конференції TechCrunch Disrupt 2022

Україна представила 10 стартапів на технологічній конференції TechCrunch Disrupt 2022

Укрінформ
Вперше українська делегація представила павільйон на технологічної конференції TechCrunch Disrupt (США) та представила там 10 вітчизняних стартапів.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Ukrainian Bridge.

За даними пресслужби, український павільйон є спільною ініціативою Міністерства економіки та Міністерства цифрової трансформації України, організований за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" та Генерального консульства України в Сан-Франциско.

Головним організатором є Ukrainian Bridge, співорганізатор - Український фонд стартапів.

"Вкрай важливо представляти українську екосистему стартапів на одній із ключових технічних подій, особливо у воєнний час. Наше завдання — продемонструвати, що, попри всі виклики, українська технічна сцена зберегла свою стійкість, ефективність та інвестиційний потенціал", — зазначає Олеся Залуська, керівник Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України".

TechCrunch Disrupt 2022 відбувся у Сан-Франциско 18-20 жовтня. Щорічно захід відвідують до 10 тис. учасників із 125 країн.

Читайте також: Уряд удосконалив умови грантової програми «єРобота»

В українському павільйоні представлені стартапи з MedTech, оптимізації транспортування (в тому числі — гуманітарної допомоги в Україну), метавсесвіту. А саме:

elKYC — сервіс, який дозволяє бізнесу швидко верифікувати та провести онлайн-онбординг клієнтів; Nanit Robotics — набір для збирання та програмування роботів з інноваційним підходом до творчого навчання дітей інженерним навичкам; QAI — платформа для тестування ігор на базі ML; Harmix — сервіс на основі AI, який автоматично вибирає правильну музику для відео; Cardiomo — медична переносна технологія для моніторингу роботи серця в режимі онлайн; Shortage — міжнародний ринок товарів гуманітарної допомоги для України; Howly — сервіс, який допомагає отримати повні індивідуальні онлайн-консультації від різних експертів 24/7; Numo ADHD — програма, яка підходить для СДУГ і допомагає виконувати завдання за допомогою гейміфікації, групової підтримки, підзвітності та мікрокоучинга для нових копінг-навичок; Zeeon — метавсесвіт для онлайн спілкування та коворкінгу; Vanongo — логістична платформа на основі штучного інтелекту (яка зараз допомагає доставляти гуманітарну допомогу в Україні).

"За нашими попередніми оцінками, інвестиційний потенціал індустрії інновацій та технологій становить близько 11 млрд дол. Зокрема, сектор IT зазнав найменших втрат за час війни: зберіг 95% обсягів контрактів та суттєво збільшив експортні надходження", — зазначив під час відкриття павільйону заступник міністра економіки Олександр Грибан.

Читайте також: У межах програми "єРобота" видадуть грантів ще майже на ₴49 мільйонів

Окрім демонстрації своїх стартапів, організатори павільйону провели закриту зустріч з венчурними інвесторами та українськими стартапами Ukrainian Tech Night. На ній представники державних органів України, засновники стартапів та представники венчурних капіталів говорили про побудову технологічної екосистеми майбутнього в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації розраховує збільшити частку ІТ-сектору у ВВП України до 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-