У Японії безпілотники попереджатимуть населення про цунамі

У Японії безпілотники попереджатимуть населення про цунамі

Відео
Укрінформ
У північному японському місті Сендай, що у префектури Міягі, запровадили систему оповіщення, яка використовує дрони для попередження пляжників про загрозу цунамі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

У разі попередження про цунамі два дрони, які перебувають в металевих боксах поблизу пляжу, злітатимуть й видаватимуть оповіщення «Велика вірогідність цунамі».

Пристрої запрограмовані для польотів уздовж узбережжя та заклики пляжників до евакуації.

Місцева влада започаткувала таку систему після того, як декілька чиновників загинули від руйнівного цунамі у 2011-му році, допомагаючи місцевим жителям евакуйовуватися після оголошення про загрозу цунамі.

Зазначається, що безпілотники також можуть добиратися до узбережних районів, де не чутно оповіщення від стаціонарних централізованих систем.

Читайте також: Японія допомагатиме Україні у відновленні енергоінфраструктури

Чиновники контролюють дрони завдяки спеціальній мережі, яка зможе працювати навіть під час стихійних лих.

За словами представників місцевої влади, безпілотники також можуть швидше бути мобілізовані за гелікоптери, й оповіщати людей на більш низьких висотах.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині представили безпілотний гелікоптер Alpin, розроблений та виготовлений компанією Titra Teknoloji, що працює у сферах безпілотних систем, штучного інтелекту, кібербезпеки та інших високотехнологічних сферах.

Фото: NHK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-