Держдеп вітає рішення Маска продовжити фінансування Starlink для України

Держдеп вітає рішення Маска продовжити фінансування Starlink для України

Укрінформ
Держдепартамент США позитивно оцінив рішення засновника компанії SpaceX Ілона Маска відкликати запит з Пентагону щодо фінансування супутникового інтернету Starlink та забезпечити його своїми силами.

Про це повідомила помічниця держсекретаря у справах Європи та Євразії Карен Донфрід, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Як ми бачимо, Starlink грає важливу роль для України, бо забезпечує доступ до інтернету»,- зазначила вона.

У цьому зв’язку представниця Держдепу підкреслила: «Ми, звісно, вітаємо коментарі Ілона Маска про те, що SpaceX готова надалі фінансувати надання (послуг – ред.) Starlink Україні».

Нагадаємо, минулого тижня американські ЗМІ повідомили, що SpaceX звернулася до міноборони США з проханням узяти на себе оплату послуг супутникового інтернет-зв’язку в Україні, який забезпечується терміналами Starlink.

Читайте також: Термінали Starlink і надалі працюватимуть в Україні – Федоров

Пізніше Маск уточнив, що не вимагає відшкодування вже завданих витрат, але й не може постійно фінансувати роботу переданих терміналів, що коштуватиме компанії понад $120 мільйонів до кінця року та близько $400 мільйонів протягом наступних 12 місяців.

Після резонансу на тлі дописів засновника SpaceX він повідомив, що вирішив продовжити фінансування послуг. А цього понеділка Маск заявив, що створить функцію пожертв на сторінці оплати послуг Starlink. Окрім того, його компанія закрила це питання й офіційно відкликала згаданий запит до міноборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-