Українці подали понад 100 тисяч заявок на навчання у проєкті ІТ Generation - Федоров

Українці подали понад 100 тисяч заявок на навчання у проєкті ІТ Generation - Федоров

Укрінформ
Майже два тижні тому, 8 серпня, стартував прийом заявок на проєкт для світчерів ІТ Generation. За цей час надійшло понад 100 тис. заявок від українців, які хочуть отримати безоплатне навчання в IT.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів віцепрем'єр-міністр – міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Зараз в програмі беруть участь 22 школи, які незабаром почнуть навчати українців. Всього надійшло 117 заявок від навчальних закладів, набір яких відбувався у липні. Це дуже крутий результат, який надихнув мене ще більше сфокусуватися на цьому проєкті. Станом на сьогодні школи вже отримали майже 100 тисяч заявок на отримання нової професії. Тобто, можу говорити, що є великий ажіотаж і попит на цей напрямок», - зазначив він.

За словами міністра, в середньому термін навчання складає близько 2-6 місяців. В основному – це онлайн-курси, які побудовані за сучасними принципами та практиками edtech. Студенти зможуть подивитись «живу» трансляцію або запис уроку в зручний для себе час; будуть куратори, які спілкуватимуться з учасниками та даватимуть домашні завдання.

Читайте також: Потрібно до 15 тисяч спеціалістів, щоб забезпечити потреби ІТ-ринку — Федоров

Він уточнив, що очне навчання також можливе. Наприклад, школи зможуть зібрати студентів та провести практичне заняття для закріплення отриманих знань. Але більшість теорії, звичайно, буде онлайн з акцентом на кураторство.

«Я вважаю, що проєкт повинен діяти на простій основі. Спочатку ми плануємо навчити одну тисячу українців, далі – дві тисячі. Після цього ми зробимо усе можливе, щоб надати можливість здобути освіту відразу для 5-10 тисяч людей. Плануємо, що в кінцевому результаті в проєкті будуть задіяні взагалі усі школи, що надають IT-освіту в Україні.

Читайте також: Мінцифри закликало блокчейн-спільноту інвестувати в Україну

Такі програми потрібні Україні – вони стимулюють розвиток ІТ, адже в проєктах, які побудовані на технологіях, додана вартість набагато більша, і за цим майбутнє. Наша економіка повинна трансформуватися саме в «продуктове» IT-виробництво. А для цього потрібно максимально робити все, щоб розвивалася ІТ-освіта», - додав Федоров.

Як повідомлялось, раніше Мінцифри разом з партнерами оголосили про старт проєкту IT Generation, завдяки якому українці зможуть безоплатно здобути професію у сфері IT. У ньому можуть взяти участь громадяни України віком від 21 до 60 років, які не здобувають формальну освіту та не мають кваліфікації й досвіду роботи в ІТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-