Укроборонпром вивчає стартапи українців military-tech, найкращі отримають до $35 тисяч

Укроборонпром вивчає стартапи українців military-tech, найкращі отримають до $35 тисяч

Укрінформ
Експерти державного концерну «Укроборонпром» оцінили перші 13 розробок у сфері безпеки та оборони, подані в межах грантової програми, яка реалізується спільно з Українським фондом стартапів та урядом.

Про це повідомляє пресслужба концерну у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначається, проєкти стосуються розвитку безпілотних літальних апаратів, CRM-систем та оптимізації даних, нових транспортних засобів, комплексів контрбатарейної боротьби тощо.

"Потенційно ці пропозиції здатні підсилити Збройні сили України та стати потужним імпульсом для подальшого розвитку інноваційних технологій у військовій сфері", - зауважили в Укроборонпромі.

Разом із представниками концерну розробки оцінює пул незалежних експертів із різних галузей економіки. Проєкти, які відповідають ключовим критеріям відбору (затребуваність, здійсненність і життєздатність), спрямовуються на розгляд наглядової ради Українського фонду стартапів, яка ухвалює рішення про фінансування та укладення договору про надання гранту.

Програма грантової підтримки започаткована у червні поточного року. Відтоді на розгляд надійшло близько 100 проєктів, які стосуються технологій військового та подвійного використання, відбудови інфраструктури тощо. Сума гранту на реалізацію найкращих ініціатив – до $35 000.

Читайте також: Федоров: Майже 30% заявок на нову програму від фонду стартапів - це military-tech проєкти

Як повідомляв Укрінформ, за словами віцепрем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, стартапи в галузі military-tech (виробництво дронів, програмного забезпечення тощо) становлять майже 30% від усіх заявок на нову грантову програму підтримки проєктів подвійного призначення від Українського фонду стартапів та Укроборонпрому.

Укроборонпром та Український фонд стартапів (USF) у червні розпочали програму грантової підтримки проєктів подвійного призначення, які сприятимуть підвищенню обороноспроможності країни та її швидкій післявоєнній відбудові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-