Іран заявляє, що росія не зможе користуватися його розвідувальним супутником

Іран заявляє, що росія не зможе користуватися його розвідувальним супутником

Укрінформ
Космічне агентство Ірану заявляє, що керування супутником, який планується за допомогою росії запустити з Байконуру, здійснюватимуть виключно іранські фахівці.

Таку інформацію оприлюднило іранське державне агенство IRNA, передає Укрінформ.

"Супутник дистанційного зондування Землі "Хайям", який запустять за допомогою ракети-носія "Союз-2.1б" з космодрому Байконур 9 серпня належить Ірану", - йдеться в повідомленні з посиланням на Іранське космічне агентство.

Наголошується, що всі розпорядження, пов'язані з керуванням та експлуатацією цього супутника, виконуватимуться і віддаватимуться відразу після запуску іранськими фахівцями, які "базуються на космічних базах, що належать міністерству зв'язку та інформаційних технологій, на території Ісламської Республіки Іран".

Читайте також: Rocket Lab запустила супутник-розвідник США

Крім того, додали в агентстві повідомлення, що з'явилися в деяких ЗМІ про використання знімків цього супутника у військових цілях інших країн, не відповідають дійсності.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація, нібито розвідувальний супутник, який росія має підняти на орбіту на замовлення Ірану, спершу використовуватиметься для стеження за Україною.

Фото: IRNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-