Японці представили концепцію космічної бази зі штучною гравітацією

Японці представили концепцію космічної бази зі штучною гравітацією

Фото, відео
Укрінформ
Японські науковці та будівельники розробили модель штучної гравітації, що потенційно робить можливим життя у відкритому космосі, зокрема на Марсі та Місяці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Designboom.

“Життя у відкритому космосі є неминучим, і NASA позиціонує низьку гравітацію як важливу проблему для життя людей у космосі. Але дослідження низької гравітації обмежуються підтримкою тіла, а її вплив на народження та ріст дітей ще не вивчені”, - зазначили розробники.

Науковці з Кіотського університету та будівельні експерти з корпорації Kajima представили макет скляної конструкції циліндричної форми, яка, за їх припущенням, могла б стати прототипом місця мешкання людей у космосі.

“Ми уявляємо майбутнє, в якому людство зробить міграцію на Місяць і Марс реальністю у другій половині 21-го століття і визначить глобальну екосистему, з якої елементи були витягнуті як основний комплекс біомів», — зазначили у команді.

Читайте також: SpaceX вивела у космос ще 46 інтернет-супутників Starlink

Як повідомляв Укрінформ, орбітальний апарат китайської космічної місії «Тяньвень-1» передав на Землю нові фотографії всього Марсу після того, як з початку минулого року облетів Червону планету понад 1300 разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-