Як видалити персональні дані з результатів пошуку в Гуглі – поради українцям

Як видалити персональні дані з результатів пошуку в Гуглі – поради українцям

Укрінформ
У час повномасштабного вторгнення рф в Україну гостро постає питання безпеки українських громадян, у тому числі це стосується захисту їх персональних даних.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Офісу Омбудсмана, передає Укрінформ.

«Гугл оновив свою політику конфіденційності та станом на сьогодні у користувачів більше можливостей для видалення персональних даних про себе з результатів пошуку. Ці оновлення є важливим кроком і надають користувачам впевненості щодо захисту їхньої особистої безпеки та конфіденційності в Інтернеті, що особливо актуально в теперішніх умовах», - йдеться у повідомленні.

Право на видалення персональних даних, що неправомірно обробляються, передбачено українським законодавством і відповідає європейським стандартам захисту персональних даних, зокрема - GDPR, який наразі у своє законодавство імплементує наша країна.

Читайте також: Як бути на зв’язку і безпечно користуватися телефоном - поради для українців під час війни

Гугл може видалити з результатів пошуку такі персональні дані, як: ідентифікаційний номер або серія та номер паспорта; номери банківських рахунків; номери кредитних карток; зображення власноручних підписів; зображення документів, які посвідчують особу; особисті, конфіденційні та офіційні записи, як-от медкарти; особиста контактна інформація (фізичні адреси, номери телефонів і електронні адреси); конфіденційні облікові дані.

Подати запит на видалення персональних даних можна по цьому лінку.

Читайте також: Київ в умовах воєнного стану: поради тим, хто повернувся

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі Омбудсмана пояснили механізм повернення в Україну дітей, які виїхали з батьками без документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-