Федоров повідомив про нові санкції проти рф від технологічних компаній

Федоров повідомив про нові санкції проти рф від технологічних компаній

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив про нові санкції проти російської федерації від технологічних компаній. 

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

Зокрема, фінська компанія Accountor ініціювала вихід із російського ринку. «Компанія оголосила, що вже почала процес припинення діяльності. Accountor спеціалізується на програмних рішеннях та аутсорсингових послугах для фінансових та HR-служб», - зазначив Федоров.

Також AliExpress припинив приймати для оплати замовлень картки банків, що потрапили під санкції, оплачувати замовлення можна через Qiwi.

Крім того, компанія Wolters Kluwer припинила вести бізнес у рф та білорусі, за винятком деяких продуктів для здоров'я, для яких є вагомі гуманітарні причини. Wolters Kluwer NV - голландська компанія, що надає інформаційні послуги. Компанія обслуговує юридичні, ділові, податкові, бухгалтерські, фінансові, аудиторські, ризикові, нормативні та медичні ринки.

«Downdetector у російській версії більше немає. Якщо перейти за посиланням downdetector. ru, користувача перекине на міжнародну версію, де багато російських сервісів відсутні.Downdetector - це платформа, яка дозволяє відстежувати збої в роботі соціальних мереж, месенджерів та інших сайтів», - заявив Федоров.

Також програма для SEO-просування сайтів SE Ranking припинила роботу у рф та взаємодію з російськими користувачами. Компанія продовжить виконувати зобов'язання за поточними договорами, але купівля, продовження підписок та поповнення балансу неможливі.

Міністр також повідомив, що одна з двох провідних міжнародних баз даних наукового цитування Web of Science, яка надає відомості про публікації та їх цитування в наукових журналах, стала недоступною для дослідників із рф.

Читайте також: До «Дія.City» долучилися понад 200 компаній - Федоров

Крім того, американський виробник Emerson Electric покидає рф. «Emerson Electric - велика транснаціональна корпорація. Компанія поєднує технологію та інжиніринг у багатьох галузях промисловості й пропонує технологічні рішення для промислових, комерційних і споживчих ринків», - зазначив Федоров.

24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, вони обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

З перших днів вторгнення росії в Україну міжнародні союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-