Держспецзв’язку попереджає про небезпечні листи з пошти одного із державних органів

Держспецзв’язку попереджає про небезпечні листи з пошти одного із державних органів

Укрінформ
Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації попереджає про розсилання небезпечних листів із електронної пошти співробітника одного з державних органів України.

Як передає Укрінформ, про це Держспецзв’язку повідомляє в Телеграмі.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про розсилання електронних листів із вкладенням, яке містить шкідливі програми. Цього разу кіберзловмисники "згадали" тему COVID-19.

Зазначені листи містять вкладення у вигляді XLS-документа "Aid request COVID-19-04_5_22.xls". В результаті його відкриття будуть завантажені шкідливі програми GraphSteel та GrimPlant, а кіберзловмисники дістануть доступ до базової інформації про комп’ютер атакованого.

Читайте також: Anonymous зламали листування експортерів вугілля, нафти та газу з росії

Фахівці звертають увагу, що розсилання електронних листів здійснено зі скомпрометованого облікового запису співробітника державного органу України.

Активність асоційовано з діяльністю групи UAC-0056. Ця ж група була причетна до кількох кібератак у березні. Тоді зловмисники паразитували на темах підвищення рівня інформаційної безпеки серед українців та заборгованості із зарплат.

Як повідомляв Укрінформ, російські хакери здійснюють дедалі більше кібератак, спрямованих проти звичайних українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-