Україна почала здійснювати кібератаки на ресурси рф з 24 лютого - Федоров

Україна почала здійснювати кібератаки на ресурси рф з 24 лютого - Федоров

Укрінформ
Україна з 24 лютого змінила свою стратегію і стала не лише захищатись від російських кібератак, а й здійснювати кібератаки на ресурси російської федерації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров програмі "Бацман".

Він зазначив, що з моменту створення Міністерства цифрової трансформації концентрувалося на постійному захисті від російських кібератак та на створенні продуктів та сервісів.

"Ми не думали, щоб когось атакувати, ми не фінансувалися спецслужбами і просто робили свою роботу. Ми захищалися та постійно створювали продукти. Але коли танки зайшли на територію нашої країни - все змінилося. І від розвитку продуктів та створення сервісів ми перейшли не просто до оборонної, а до наступальної стратегії", - наголосив Федоров.

За його словами, вже зламано десятки баз даних росії і персональні дані громадян викладено у відкритий доступ, також пошкоджено телекомунікаційну інфраструктуру та інфраструктуру багатьох реєстрів.

"Кіберспільнота дуже мобілізована і робить все, щоб вони не піднімали просто голову. І це триватиме, доки війна не закінчиться. Не буде жодного послаблення", - сказав віцепрем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабної агресії з боку росії оперативно виявлено та нейтралізовано понад 120 потужних кібератак на ресурси органів державної влади та військового управління України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-