Google розширив право України на участь у безплатному захисті від DDoS-атак

Google розширив право України на участь у безплатному захисті від DDoS-атак

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров подякував компанії Google за підтримку України.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Дякую Google за підтримку України. За ці дні компанія посилила захист для українців через свої інструменти. А росіян наділила санкціями та обмеженнями», - зазначив Федоров.

Зокрема, за його словами, призупинено рекламу Google у росії - більшу частину комерційної діяльності у рф, зокрема рекламу на ресурсах Google та в мережах по всьому світу для всіх російських рекламодавців, нові підписки на Cloud, Google Pay, функціонал для більшості сервісів та функції монетизації для глядачів Ютуба у рф. Проте всі безоплатні сервіси, такі як пошук, Gmail та YouTube, як і раніше, там працюють.

Урядовець зауважив, що триває робота щодо значного обмеження рекомендацій у всьому світі для низки російських державних ЗМІ на платформах Google. У Європі видаляються з Google Play програми російських державних ЗМІ - RT та Sputnik. Відповідно до Регламенту Ради ЄС (ЄС) 2022/350, компанія видалила RT і Sputnik із результатів пошуку в Євросоюзі.

Крім того, задля безпеки українців тимчасово відключено деякі функції Google Maps в Україні, зокрема інформацію щодо автомобільного трафіку та завантаженості доріг. Водночас додано інформацію про центри для біженців та мігрантів у сусідніх країнах.

Також Google розширили право на участь у Project Shield, безоплатному захисті від DDoS-атак, щоб українські урядові вебсайти й посольства по всьому світу могли залишатися в Мережі, захищати себе та продовжувати пропонувати свої найважливіші послуги. Понад 150 сайтів використовують цю технологію, зауважив віцепрем'єр-міністр.

Федоров зазначив, що з 10 березня власники готелів у сусідніх країнах можуть вказати у своєму бізнес-профілі, чи пропонують вони безоплатне чи пільгове розміщення для біженців з України, а місцеві підприємства можуть публікувати у своєму профілі в Пошуку та на Картах інформацію про допомогу українцям.

За словами міністра, у кампусі Google Startups Campus у Варшаві будуть надавати юридичну та психологічну підтримку біженцям з України. Google виділяє 10 млн доларів місцевим організаціям, які допомагають біженцям, які прибувають до Польщі, а також для неурядових організацій у Словаччині, Румунії та Угорщині.

Крім того, на прохання та за підтримки уряду України розпочато розгортання системи швидкого оповіщення про повітряну тривогу для телефонів Android в Україні. Ця робота є доповненням до наявних у країні систем сповіщення про повітряні атаки, зазначив Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, сервіс Google Cloud припинив реєстрацію користувачів із росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-