Макрон назвав історичною подією запуск космічного телескопа «Джеймс Вебб»

Макрон назвав історичною подією запуск космічного телескопа «Джеймс Вебб»

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон назвав історичною подією запуск у космос телескопа "Джеймс Вебб".

Про це він написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

"25 грудня 2021 року назавжди залишиться в історії підкорення космосу. Браво командам і особливо нашим французьким та європейським колективам. Яка гордість! Вперед, "Веббе"!" — зазначив французький президент.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня найпотужніший телескоп у світі "Джеймс Вебб" вартістю 10 мільярдів доларів був запущений у космос. Ракета-носій "Аріан" з телескопом на борту стартувала з космодрому Куру у Французькій Гвіані.

Серед ключових цілей обсерваторії – вивчення перших екзопланет, зірок-піонерів. Саме ядерні реакції у цих об'єктах привели до утворення найперших важких атомів, необхідних для життя – вуглецю, азоту, кисню, фосфору та сірки.

Ще однією метою телескопа буде вивчення атмосфери далеких планет. Це допоможе вченим визначити, чи придатні ці світи для життя.

Орбітальний інфрачервоний космічний телескоп «Джеймс Вебб» – спільний проект Європейського космічного агентства (ESA), Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) та Канадського космічного агентства (CSA). Його запуск цього року переносили кілька разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-