У Німеччині створили «УФ-завісу» від коронавірусу

У Німеччині створили «УФ-завісу» від коронавірусу

Укрінформ
Німецькі вчені створили «ультрафіолетову завісу», яку можна використовувати для лікарень та інших медзакладів для захисту персоналу та пацієнтів від коронавірусної інфекції.

Як передає Укрінформ, інформація про розбробку  науковців з Мюнхенського університету Людвіга Максиміліана розміщена на сайті medRxiv.

Як йдеться в описі пристрою, система може значно зменшити концентрацію у повітрі як вірусів, так і бактерій. Вона включає в себе вентиляцію, спеціальну оптику і систему для безпечного відключення джерела ультрафіолету. Світло ж генерується світлодіодами та проєктується увігнутим дзеркалом.

Ультрафіолетовий промінь падає на відбивач, який спрямовує його вертикально, щоб збільшити щільність випромінювання. Повітря з приміщення всмоктується та нагнітається між відбивачами.

Хоча УФ-С випромінювання може бути небезпечним, завіса включає вбудований захисний пристрій, який мінімізує будь-яке розсіяне світло.

Науковці заявляють, що згодом цю технологію на основі світлодіодів (LED) можна буде адаптувати до інших приміщень з високою прохідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-