У Швейцарії випробують COVID-вакцину у вигляді пластиру з мікроголками

У Швейцарії випробують COVID-вакцину у вигляді пластиру з мікроголками

Укрінформ
Британська компанія Emergex проведе у Швейцарії клінічні випробування вакцини проти COVID-19 у вигляді пластиру.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Експериментальна вакцина матиме вигляд пластиру із мікроголками. Вона зможе зберігатися до трьох місяців за кімнатної температури – на відміну від інших препаратів, які потрібно зберігати у холодильних або морозильних камерах.

Директор комерційного відділу компанії Emergex Робін Коен зазначає, що вакцина задіює Т-клітини (лімфоцити, що відіграють центральну роль у здійсненні клітинної специфічної імунної відповіді), які вбивають заражені клітини в організмі. Натомість наявні препарати побудовані на основі реакції на антитіла, через що з часом імунітет слабне, і потрібно робити «бустерні» щеплення.

Як зазначається, компанія Emergex отримала дозвіл від швейцарського регулятора на проведення клінічних випробувань у Лозанні за участю 26 людей. Дослідженням керуватиме професор Блез Жантон з Університету Лозанни.

Випробування розпочнуться 3 січня, а проміжні результати очікуються у червні. При цьому зазначається, що у будь-якому разі вакцини Emergex будуть доступні не раніше 2025 року, що є звичайним терміном випробовувань для вакцин.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Worldometer, станом на ранок 15 листопада у світі виявлено 254 039 402 випадки COVID-19, зокрема 5 115 352 летальні, одужала 229 711 971 особа.

Фото: Latch Medical

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-