Супутник показав збудовані Китаєм макети військових кораблів США у пустелі

Супутник показав збудовані Китаєм макети військових кораблів США у пустелі

Фото
Укрінформ
Супутникові знімки, зроблені компанією Maxar Technologies, показують, що Китай збудував макети авіаносця та есмінця ВМС США у північно-західній пустелі країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

На зображеннях, зроблених у неділю, видно обриси американського авіаносця і принаймні одного есмінця, що стоїть на залізничній колії.

Макети кораблів окреслюють повномасштабні контури авіаносця та двох есмінців типу "Арлі Бьорк", пише Reuters.

Як зазначається, макети можуть імітувати цілі, пов'язані з випробуваннями їх захоплення у морі.

В Maxar Technologies визначили місце розташування об’єктів як Руокіанг, округ пустелі Такла-Vакан у північно-західному регіоні Сіньцзян.

Комплекс використовувався для випробувань балістичних ракет, повідомляє Військово-морський інститут США з посиланням на компанію геопросторової розвідки All Source Analysis.

Читайте також: Пекін влітку двічі випробував гіперзвукову зброю – FT

Зображення, опубліковані Maxar, з’явилися на тлі зростаючого занепокоєння щодо можливості військового конфлікту між двома найбільшими економіками світу, які сперечаються через низку політичних та економічних проблем, а також через посягання Пекіна на територію Тайваню та акваторію Південнокитайського моря.

США влітку попередили Китай, що захищатимуть союзника – Філіппіни, якщо сили цієї острівної держави будуть атаковані у Південнокитайському морі.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-