Китайський зонд на Марсі відновив зв'язок із Землею

Китайський зонд на Марсі відновив зв'язок із Землею

Укрінформ
Китайський марсіанський зонд "Тяньвень-1" відновив зв'язок із Землею після сонячного з'єднання і на початку листопада розпочне місію дистанційного зондування Марса.

Про це повідомило в п'ятницю Державне космічне управління КНР (CNSA), передає Укрінформ з посиланням на Сіньхуа.

Посилаючись на дані телеметрії, в CNSA задзначили, що під час сонячного з'єднання космічний апарат перебував у нормальному стані, а також додали, що це перший випадок, коли апарат успішно пережив сонячне з'єднання.

Читайте також: Науковці з'ясували, де саме на Марсі треба шукати сліди життя

Сонячне з'єднання - це астрономічне явище, коли Марс і Земля рухаються по протилежні сторони від Сонця і утворюють з ним пряму лінію. Протягом цього періоду сонячне електромагнітне випромінювання посилюється, що порушує і навіть перериває зв'язок між марсіанським зондом і Землею.

Згідно з CNSA, орбітальний апарат розпочне місію дистанційного зондування Марса на початку листопада, щоб отримати наукові дані про рельєф і геологічну структуру, речовинний склад верхнього шару грунту і типи грунтів, а також іоносферу і космічне середовище Марса.

Орбітальний апарат також буде ретранслювати зв'язок між марсоходом і Землею під час розширеної місії марсохода, заявили в CNSA.

Читайте також: Китайський апарат провів на зворотному боці Місяця вже тисячу днів

Як повідомлялося, китайський марсіанський зонд "Тяньвень-1", що складається з орбітального апарату, посадкового модуля і марсохода, був запущений 23 липня 2020 року.

Марсохід "Чжужун" спустився зі своєї посадкової платформи на поверхню Марса 22 травня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-