Mazda знову скоротить виробництво у зв'язку з нестачею напівпровідників

Mazda знову скоротить виробництво у зв'язку з нестачею напівпровідників

Укрінформ
Японська автомобілебудівна компанія Mazda планує в цьому місяці скоротити виробництво на двох з її підприємств у Японії, так як вона не може забезпечити достатнього обсягу поставок комплектуючих.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Це пов'язано з порушеннями виробництва напівпровідників в умовах коронавірусної пандемії.

За словами представників компанії, вона призупинить роботу в нічну зміну на двох підприємствах у західній Японії загалом на десять робочих днів протягом двох тижнів, починаючи з понеділка. Одне з цих підприємств розташоване при головному відділенні компанії в місті Хіросіма.

Представники компанії повідомляють, що вони відчувають труднощі в забезпеченні комплектуючими з Малайзії, де її постачальник скоротив виробництво.

Mazda вже втретє призупиняє виробництво на своїх підприємствах в Японії через дефіцит напівпровідників. Вона вже використовувала це в липні і в серпні.

Читайте також: Honda стане першим в Японії виробником, який продаватиме авто онлайн – ЗМІ

Компанія прогнозує, що вона виробить на 100 000 автомобілів менше від передбачуваного обсягу глобального виробництва за фінансовий рік, який завершиться в березні.

Як повідомляв Укрінформ, японська автомобілебудівна компанія Toyota заявила про намір інвестувати близько 13,6 млрд доларів у створення і випуск батарей для гібридних автомобілів і електромобілів до 2030 року.

Фото: GettyImages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-