Китайський корабель із трьома космонавтами успішно повернувся на Землю

Китайський корабель із трьома космонавтами успішно повернувся на Землю

Фото
Укрінформ
Три китайських космонавти, першими відправлені на орбіту для будівництва космічної станції, завершили свою тримісячну місію і благополучно повернулися на Землю в п'ятницю.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Сіньхуа. 

Капсула пілотованого космічного корабля "Шеньчжоу-12", що повертається, на борту якої перебували космонавти Не Хайшен, Лю Бомін і Тан Хунбо, приземлилася на посадочний майданчик "Дунфен" в автономному районі Внутрішня Монголія (Північний Китай), повідомили у Канцелярії програми пілотованої космонавтики Китаю.

Всі троє космонавтів жили і працювали у "Тяньхе" протягом 90 днів, що є найтривалішим перебуванням китайських тайкунавтів у космосі.

Як повідомляв Укрінформ, китайський космічний корабель "Шеньчжоу-12", на борту якого знаходяться китайські тайконавти Не Хайшен, Лю Бомін і Тан Хунбо, відокремився від основного модуля космічної станції у четвер о 8:56 ранку за пекінським часом.

Читайте також: Маск про перший туристичний космічний політ: Екіпаж почувається добре

"Шеньчжоу-12" зістикувався на орбіті зі станцією «Тяньгун» 17 червня. Для КНР це дев'ятнадцятий політ корабля з космонавтами з початку реалізації програми пілотованих польотів у космос, а також перша пілотована місія на орбітальну станцію, яка ще будується.

Для завершення будівництва станції "Тяньгун" необхідно 11 запусків і трохи більше року.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-