Учені знайшли на Марсі природні притулки від радіації

Учені знайшли на Марсі природні притулки від радіації

Укрінформ
На поверхні Марса міститься колосальна кількість небезпечної для життя радіації, проте на цій планеті існують природні притулки - пагорби, які здатні укрити людини від впливу небезпечних для життя високоенергетичних частинок, що надходять з космосу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Science Alert. 

Для людей марсіанська радіація становить смертельну небезпеку. Щоб захистити себе, потенційним дослідникам Червоної Планети знадобиться притулок, який їм доведеться або привезти з собою, або якось побудувати.

Нове дослідження з використанням даних Марсіанської наукової лабораторії (MSL) Curiosity показало, що особливості природного ландшафту Марса можуть забезпечити деякі укриття від радіації. Зокрема, марсіанські пагорби забезпечують захист від часток високої енергії з космосу.

Читайте також: Апарат ESA показав зсув ґрунту на Марсі

Марсіанська наукова лабораторія була висаджена на поверхню планети ще в 2012 році. З того часу вона займається виявленням, а також виміром рівня радіації, оцінює небезпеку, яку дане випромінювання може становити для різних типів життя, в тому числі і мікробів.

Як передавав Урінформ, марсохід Perseverance в рамках дослідницької місії Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США готується добути вже другий зразок марсіанського ґрунту. Марсохід Perseverance був доставлений на Червону планету разом з вертольотом Ingenuity в рамках дослідницької місії Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) 18 лютого цього року, після майже 7 місяців польоту. Perseverance має зібрати на Марсі зразки породи, які на Землю вивезе спеціальна спільна місія Європейського космічного агентства (ЄКА) і NASA. Її планують відправити до Марса не раніше 2026 року.

Фото: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-