Федоров у США зустрівся з віцепрезидентом Google - говорили про YouTube та контент РФ

Федоров у США зустрівся з віцепрезидентом Google - говорили про YouTube та контент РФ

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Вашингтоні обговорив із віцепрезидентом Google Караном Бхатія результати співпраці та подальші спільні плани.

Про це Федоров повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Ми співпрацюємо з Google із часів заснування міністерства, оскільки наші візії дуже схожі. Сьогодні обговорили результати співпраці та подальші спільні плани. Зокрема, питання підбору і рекомендацій контенту для головної сторінки українського YouTube Music і YouTube. Тому що зараз нашим користувачам пропонується російський контент, що є неприпустимим, коли в Україні йде війна”, наголосив урядовець.

За його словами, компанії Google запропоновано залучити незалежних українських редакторів, які будуть підбирати контент. Це відкриє можливості для розвитку української музичної та креативної індустрії, переконаний Федоров.

Читайте також: Мінцифри спільно з Укроборонпромом розвиватимуть сферу штучного інтелекту

Він зазначив, що серед важливих питань, як обговорювалися, була й оптимізація співробітництва щодо застосунку "Дія" та можливість для українців користуватись фондом YouTube Shorts — це спеціальна програма підтримки креаторів на 2021-2022 роки. Обсяг фонду становить $100 млн. Автори найпопулярніших і віральних роликів зможуть заробляти від $100 до $ 10 000.

“В Україні дуже розвинута креативна індустрія. Ми маємо велику кількість рекламних та маркетингових агентств. Наші режисери отримують нагороди за українські фільми. Кліпмейкери знімають відео для світових зірок, наприклад Coldplay, рекламу для таких компаній, як Apple, та високо цінуються в усьому світі”, - пілкреслив віцепрем'єр-міністр.

Читайте також: Куди звертатись, якщо у вас не приймають документи з «Дії»

Він висловив сподівання на продовження плідної співпраці з Google, яка приділяє особливу увагу Україні. "Адже ми хочемо, щоб міжнародні компанії не просто були присутні в Україні, а й масштабували тут свій бізнес”, - наголосив Федоров.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський та члени української делегації перебувають у Вашингтоні з візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-