Куди звертатись, якщо у вас не приймають документи з «Дії»

Куди звертатись, якщо у вас не приймають документи з «Дії»

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації пропонує звертатися до служби підтримки у разі відмови приймати цифрові документи із "Дії".

Як передає Укрінформ, про це ідеться у коментарі Міністерства цифрової трансформації щодо закону про електронні паспорти, який сьогодні набув чинності.

"Від сьогодні закон про цифрові паспорти в "Дії" набирає чинності. Україна - перша держава у світі з цифровими паспортами, які мають таку ж юридичну силу, що й паперові документи. Відтепер ніхто не матиме права не приймати "Дію". У застосунку доступні ID-картка та біометричний закордонний паспорт. Тепер ви можете користуватися ними будь-де на території України. Це один із головних кроків на шляху України до режиму “без паперів”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Через «Дію» українці отримуватимуть два види COVID-сертифікатів

“Щоб прискорити цифровізацію країни, починаємо входити в режим paperless. Це та обіцянка, яку рік тому дав всім українцям Президент Володимир Зеленський. Упродовж цього часу команда Мінцифри дуже багато працювала над реалізацією його завдання. Цифрові документи в "Дії" - це перший великий крок і справжній прорив світового рівня. Це зручно, а головне - безпечно”, - сказав віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Дійсність паспорта в "Дії" можна перевірити через QR-код, який діє три хвилини. Завдяки цьому підробити, викрасти чи забути паспорт неможливо, а перевірити його дійсність кожен може через свій смартфон. Це принцип people to people, який Мінцифра впроваджує під час запуску всіх наших послуг.

Читайте також: Україна - перша у світі, де паспорти в смартфоні стали повними юридичними документами

Щоб розширити функціонал цифрових паспортів, Мінцифра запустила шеринг документів. Це функція, яка замінює ксерокси та сканери. Цифрова копія потрапляє зі смартфона одразу в систему запитувача.

“Над тим, щоб "Дію" приймали всюди, наша команда працювала весь цей час - ще до прийняття закону. Для цього ми створили спеціальний відділ впровадження. Це команда, яка робить так, щоб е-послуги надавались якісно, а "Дію" приймали всюди - від магазинів до Верховної Ради. Працюємо над тим, щоб полегшити процес переходу до режиму “без паперів” для кожного”, - заявив Федоров.

У Мінцифри підкреслили, що якщо "у вас навіть після 23 серпня не приймають "Дію", то зверніться до нашої служби підтримки. Розкажіть, де це сталося, за яких обставин. Команда впровадження розбереться в ситуації та виправить її. Великі зміни розпочинаються з маленьких кроків".

Читайте також: Євросоюз почне приймати українські COVID-сертифікати з 20 серпня

“Входження у режим paperless є тривалим і достатньо складним процесом. До нового завжди важко звикнути, але Мінцифра зробила так, щоб це було легко. paperless.diia.gov.ua - єдиний портал, де зібрані інструкції щодо роботи та використання цифрових документів. Там ви зможете знайти все - від авторизації в застосунку чи на порталі до отримання електронного підпису. Там з’являтимуться нові інструкції, як тільки запускатимуться нові електронні послуги”, - додали у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 23 серпня набув чинності закон про безперешкодне використання електронного паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-