Китай створює блокчейн-платформу для обслуговування вантажоперевезень з Європою

Китай створює блокчейн-платформу для обслуговування вантажоперевезень з Європою

Укрінформ
Державне управління валютним контролем КНР створює платформу цифрового фінансового сервісу із застосуванням технологій блокчейну, спрямовану на вдосконалення розвитку операцій вантажоперевезень залізничним транспортом між Китаєм та Європою.

Як передає Укринформ, про це повідомляє Сіньхуа.

Діючи за принципом "одне вікно", ця платформа надає комплексні послуги з цифрових фінансових операцій, зокрема оформлення заявок на фінансування та надання кредитів.

Через цю платформу отримали фінансову підтримку на загальну суму 1,25 млрд юанів (близько 194 млн доларів США) 30 підприємств у таких галузях, як логістика та транскордонна торгівля.

Читайте також: Блокчейн допоможе українським брендам вийти на ринок Сінгапуру

Технологія блокчейн особливо ефективна при перевірці достовірності даних та нагляді за повторним фінансуванням.

Вищезгадана платформа спрямована на підвищення можливостей банків запобігати та контролювати кредитні ризики, розробляти більше кредитних продуктів і скорочувати фінансові витрати для підприємств.

Читайте також: Україна четверта у рейтингу глобального індексу використання криптоактивів - Мінцифри

Як відомо, блокчейн - це вид бази даних. З англійської назва перекладається як «ланцюжок блоків». У ній містяться записи про здійснені угоди або транзакції, причому видалити ці записи не можна, можна лише додати нові. У цьому основна відмінність блокчейну від звичайних баз даних. Ще один важливий принцип технології блокчейну - відсутність єдиного контролера - система управляється багатьма учасниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-