Вчені виявили новий клас екзопланет, де можливе життя

Вчені виявили новий клас екзопланет, де можливе життя

Укрінформ
Астрономи з Кембриджського університету (Велика Британія) визначили новий клас екзопланет, які можуть підтримувати життя, що могло б значно пришвидшити пошук життя поза нашою Сонячною системою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Phys.org.

Вчені ідентифікували новий клас життєпридатних планет, названих планетами "Гіцеан" (Hycean).

Вони гарячі, покриті океаном, з атмосферою, багатою воднем, та більш численні та спостережувані, ніж планети, подібні до Землі.

За словами дослідників, виявлення життя поза нашою Сонячною системою впродовж найближчих двох-трьох років - реальна можливість.

«Гіцеан-планети відкривають абсолютно новий шлях у нашому пошуку життя в інших місцях», - сказав керівник дослідження, доктор Нікку Мадхусудхан.

Читайте також: Вчені знайшли найближчу до Землі екзопланету

Зазначається, що велика кількість основних кандидатів на Гіцеан-планети, визначених дослідниками, більші й гарячіші за Землю.

Проте вони все ж мають характеристики для розміщення великих океанів, які могли б підтримувати мікробне життя, схоже на те, що зустрічається в деяких екстремальних водних середовищах Землі.

Як повідомляв Укрінформ, апарат ExoMars Trace Gas Orbiter Європейського космічного агентства зробив світлину зсуву ґрунту на Марсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-