Французький астронавт зняв падіння російської космічної станції

Французький астронавт зняв падіння російської космічної станції

Відео
Укрінформ
З Міжнародної космічної станції французький астронавт спостерігав, як давно працюючий російський космічний модуль розлетівся на шматки під час входу в атмосферу, і навіть зняв цю подію на відео.

Як передає Укрінформ, астронавт Томас Песке розмістив це відео на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Входження в атмосферу без теплозахисного екрану дає гарну вогняну кулю. Ви ясно бачите, як більш дрібні шматки металу, що плавиться, спливають і підсилюють феєрверк», - написав Песке в своєму повідомленні.

Астронавти могли спостерігати, як російський «Пірс» розвалюється над хмарами протягом приблизно шести хвилин.

Французький космонавт пожартував, що наступна «падаюча зірка, яку ви бачите в небі, може бути метеором або може бути орбітальним сміттям».

Читайте також: NASA та Boeing відмовились від запуску космічної місії через інцидент з модулем Росії

Якщо це сміття, продовжив він, «не впевнений, що бажання, яке ви загадаєте, буде виконано... але я все одно раджу спробувати».

Як відомо, «Пірс» був списаний зі служби після майже 20 років роботи на космічній станції. Він вийшов на орбіту 14 вересня 2001 року після запуску з космодрому Байконур у Казахстані разом із модифікованим космічним кораблем «Прогрес» в якості верхнього ступеня його ракети «Союз-У». Через три дні він зістикувався зі службовим модулем «Зірка», ставши шостим герметичним модулем орбітального комплексу.

Читайте також: РФ і Китай об’єдналися у «космічних перегонах» - хочуть побудувати станцію на Місяці

Довговічний стикувальний відсік припинив своє існування, поступившись місцем новому російському науковому модулю під назвою «Наука».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-