Київстар втретє став лідером за швидкістю мобільного інтернету в Україні

Київстар втретє став лідером за швидкістю мобільного інтернету в Україні

Аналіз
Укрінформ
Компанію Київстар відзначили як оператора з найвищою середньою швидкістю мобільного інтернету та найбільшим покриттям в Україні.

Як повідомили Укрінформу в пресслужбі оператора, такі дані отримані за результатами аналізу тестів, проведених в додатку аналітичного вебсайту з визначення пропускної швидкості інтернету Speedtest від Ookla у першому півріччі 2021 року.

«Конкуренція на телеком-ринку України дуже висока. Якість покриття та швидкість інтернету – одні з головних критеріїв вибору оператора зв’язку для клієнтів. Київстар докладає багато зусиль та інвестує значні кошти у розбудову мережі, а також в те, щоб наші абоненти отримували найкращі сервіси. І я радий, що нашу роботу відзначили незалежні міжнародні експерти, які є світовими лідерами у цій сфері», – прокоментував результати аналізу президент Київстар Олександр Комаров.

У пресслужбі розповіли, що Київстар уже втретє стає лідером за швидкістю мобільного інтернету в Україні. З початком впровадження 4G середня швидкість завантаження даних у мережі Київстар зросла майже удвічі - з 17,9 Мбіт/с у 2018 році до 33,2 Мбіт/с у першому півріччі 2021 року, що є найбільшим показником серед мобільних операторів України. Це підтверджено результатами понад 540 тисяч тестів, які абоненти зробили у мобільному додатку Speedtest.

За даними компанії, за перші 6 місяців 2021 року Київстар продемонстрував найкращу динаміку зростання швидкості інтернету – вона збільшилася на 24%, у порівнянні з другим півріччям 2020 року. Завантаживши додаток Speedtest для Android або Iphone, абоненти можуть перевірити швидкість інтернету й у себе. Тим паче, що Київстар зробив використання мобільного інтернету в додатку нетарифікованим для всіх абонентів, тобто мегабайти не будуть списуватися.

Читайте також: Київстар у липні підключив до 4G ще 420 населених пунктів

Крім цього, за даними компанії, Київстар отримав найбільшу кількість балів при тестуванні покриття у Speedtest – 595, що на 20% більше, ніж у найближчого конкурента. Ця оцінка формується на основі аналізу кількості локацій, де оператори надають свої послуги та якості мобільного зв’язку у кожній з них. Для прикладу, 4G мережа Київстар сьогодні працює у понад 15 тисячах міст та сіл, де проживає 88% населення України.

Як повідомлялося, Ookla є лідером з тестування та аналізу швидкості фіксованого та мобільного інтернету. Щодня завдяки додатку користувачі в усьому світі проводять понад 10 млн тестів. За підсумками 2018 та 2019 років Київстар вже був відзначений компанією як оператор із найвищою середньою швидкістю мобільного інтернету в Україні.

Фото: Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-