Більше ніякої крові: вчені розробили новий безболісний тест для діабетиків

Більше ніякої крові: вчені розробили новий безболісний тест для діабетиків

Фото, відео
Укрінформ
Австралійські вчені розробили новий безболісний неінвазивний тест для діабетиків, що має полегшити перевірку рівня цукру в крові.

Як передає Укрінформ, стаття про це опублікована у The University of Newсastle.

Тест використовує фермент для створення реакції при контакті з глюкозою в слині. Вчені сподіваються, що тепер можна буде відмовитись від проколювання пальця для вимірювання цукру.

Читайте також: Прикарпатські науковці розпочали проєкт для попередження ожиріння та цукрового діабету

Як працює новий тест:

Так, смужку просто необхідно покласти на язик та почекати кілька хвилин. Потім результати можна подивитися в додатку для смартфона.

У смужці, по суті, є біосенсори, які оцінюють біологічні або хімічні реакції. Тест містить фермент під назвою глюкозооксидаза.

При потраплянні на язик глюкозооксидаза реагує з глюкозою в слині з утворенням перекису водню. Потім перекис розкладається на іони водню, які генерують електричний сигнал, який можна вловити.

Читайте також: Після COVID-19 виявляють ураження серця і судин, а також діабет

«Цей тест справді відкриває перспективу безболісного, недорогого тестування на глюкозу і, сподіваємось, набагато кращих результатів для хворих на діабет», – цитує дослідників 24 Техно.

Вчені вже працюють над тестом на COVID-19  з використанням тієї ж технології. А також над тестуванням на алергени, гормони та рак.

Фото, відео: The University of Newсastle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-