Після відновлення роботи Hubble показав дві нові світлини з космосу

Після відновлення роботи Hubble показав дві нові світлини з космосу

Фото
Укрінформ
Телескоп Hubble від NASA зробив дві нові світлини галактик у космосі після того, як 13 червня на його комп’ютері виникла проблема.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.

Дві чорно-білі світлини показують різні галактичні краєвиди.

На лівому знімку можна побачити космічний об’єкт ARP-MADORE2115-273, який насправді є двома різними галактиками, що «танцюють» міжгалактичне танго. Сам об’єкт знаходиться приблизно за 297 мільйонів світлових років від Землі.

На світлині праворуч можна побачити ARP-MADORE0002-503, велику спіральну галактику, розташовану приблизно за 490 мільйонів світлових років від нашої планети. Вона утричі більша за галактику Чумацький Шлях.

Фото: Alyssa Pagan (STScI)

Зазначається, що ці дві фотографії були тестовими світлинами після відновлення роботи телескопа.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) заявило, що телескоп Hubble, на якому більше місяця тому виникли несправності, відновлює збирання наукових даних.

Читайте також: Телескоп NASA знайшов дві молоді планетні системи

Телескоп Hubble було виведено на орбіту 24 квітня 1990 року екіпажем корабля багаторазового використання Discovery. Відтоді він передав на Землю мільйони унікальних знімків, які значно розширили уявлення вчених про будову і походження Всесвіту.

Апарат провів 1,2 млн цільових спостережень за 38 тис. космічних об'єктів, на основі яких підготовлено близько 13 тис. наукових робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-