WhatsApp заблокував понад два мільйони акаунтів в Індії

WhatsApp заблокував понад два мільйони акаунтів в Індії

Укрінформ
WhatsApp повідомив про блокування понад двох мільйонів облікових записів в Індії у травні та червні через порушення правил компанії.

Про це йдеться у першому щомісячному звіті компанії про відповідність спірним новим ІТ-правилам Індії, передає Укрінформ посиланням на ВВС.

Зазначається, що 95% цих користувачів були заблоковані через порушення обмежень на кількість пересланих повідомлень в Індії.

Індія є найбільшим ринком WhatsApp з близько 400 мільйонами користувачів.

Як наголосили у компанії, її головною метою є запобігти масовій розсилці шкідливих або небажаних повідомлень обліковими записами в Індії. В країні в період з 15 травня по 15 червня були заблоковані два мільйони облікових записів, які відправляють «високий і ненормальний обсяг повідомлень».

За допомогою передової технології машинного навчання WhatsApp щомісяця блокує близько восьми мільйонів облікових записів по всьому світу.

Додаток, що належить компанії Facebook, часто опиняється в центрі обговорення поширення дезінформації та фейкових новин в Індії. Зокрема фейкові повідомлення та відео, які поширюються на території країни у великих обсягах, у минулому провокували масове насильство в Індії, що призводило до загибелі людей.

Читайте також: WhatsApp розробляє нову функцію

У компанії наголосили, що. окрім реагування на скарги користувачів і вжиття заходів щодо них через канал розгляду скарг, WhatsApp розгорнув власні інструменти для запобігання зловживанням на платформі.

Керівні принципи, оголошені в Індії в лютому і які набули чинності в травні, спрямовані на регулювання контенту в соціальних мережах і на потокових платформах і викликають серйозну стурбованість щодо свободи слова та конфіденційності користувачів.

Критики вважають, що вони наділяють уряд і правоохоронні органи повноваженнями видаляти широкий спектр контенту в Інтернеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-