Зеленський заявляє, що Україна відкрита для білоруських айтішників

Зеленський заявляє, що Україна відкрита для білоруських айтішників

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський сказав про незмінну підтримку Україною «білоруських друзів», зокрема повідомив про заходи з підтримки білоруських айтішників, які вирішили переїхати в Україну.

Про це він сказав під час спільної з Президентом Литви Гітанасом Науседою пресконференції у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми завжди підтримуємо наших білоруських друзів... Наше міністерство диджиталізації займається інфраструктурою. Ми запрошуємо ключові компанії. До нас зверталися білоруські хлопці-айтішники, вони до нас приїхали. У нас в інтернеті ні на кому корони немає, і наш міністр (цифрової трансформації України, віцепрем'єр-міністр - ред.) Михайло Федоров сам особисто цим займається, зв'язується з компаніями», - зазначив глава держави.

При цьому він наголосив, що в Україні «в першу чергу за те, щоб у Білорусі все було добре». «Ми раді їх (білорусів, білоруських айтішників, - ред.) бачити. Але хочемо, щоб вони піднімали свою країну. Але якщо така ситуація і люди хочуть приїхати, ми відкриті для всіх», - наголосив Зеленський.

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії, вдаючись до масових арештів. Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Читайте також: Кількість нелегалів з боку Білорусі перевищила тисячу - президент Литви

Ще в жовтні минулого року Президент Зеленський підписав Указ «Про деякі заходи з залучення підприємців, висококваліфікованих фахівців, які є громадянами Республіки Білорусь». Документ покликаний сприяти розвитку інвестиційного потенціалу України та залученню висококваліфікованих ІТ-фахівців та інноваторів.

Читайте також: Швейцарія розширила санкції проти режиму Лукашенка

В кінці грудня 2020 року на його продовження Кабінет міністрів спростив оформлення ПНП в Україні, скоротивши термін її отримання.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литовській Республіці, де бере участь у Міжнародній конференції з питань реформ в Україні.

Читайте також: Білорусь анулювала дозвіл на трансляцію двох українських телеканалів

Конференція була заснована в 2017 році в Лондоні як формат об'єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні і визначають оцінку демократичних трансформацій та реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього в 2018 році в Копенгагені, а також в 2019 році в Торонто.

Фото: сайт Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-