Мінцифри запустило серіал про громади «у смартфоні»

Мінцифри запустило серіал про громади «у смартфоні»

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації запустило новий освітній серіал "Як громаді стати цифровою?". 

Презентація серіалу відбулася 1 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Життя мешканців у громаді не може бути зручним і комфортним, якщо ця громада не використовує сучасні цифрові технології. Це стало ще більш очевидним із карантинними обмеженнями через пандемію. Тому ми й розробили освітній серіал про те, як побудувати громаду "у смартфоні", - розповіла під час презентації заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Вона додала, що новий серіал - це практичний курс, який містить чіткі покрокові рекомендації: як налагодити робочі процеси в онлайні та забезпечити присутність громади у мережі. За словами Іонан, мета курсу - навчити українців проводити цифрову трансформацію громад та впроваджувати різноманітні електронні інструменти.

Читайте також: Мінцифри готує два проєкти з цифровізації послуг для бізнесу

Курс призначений для держслужбовців, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Після навчання кожен отримає сертифікат із кредитом обсягом 0,2 ЄКТС.

Серіал "Як громаді стати цифровою?" складається з 8 серій, які розповідають про те, з чого почати цифровізацію громад, що таке брендинг громад та територій, як контент впливає на імідж громади, як налагодити зв'язок з цільовими аудиторіями через соціальні мережі та що таке цифрове залучення. Серіал вже доступний для перегляду на платформі "Дія. Цифрова освіта".

Читайте також: Мінцифри запустило серіал про нові цифрові професії

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації має намір до 2024 року підвищити цифрову грамотність 6 млн українців. Для цього у 2020 році відомство запустило портал "Дія.Цифрова освіта", де у форматі серіалів доступні різноманітні курси, які дають змогу набути цифрових навичок у різних сферах життя. Наразі на порталі доступні до перегляду понад 60 серіалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-